Ψύξη

Ψύξη με ψυκτικό μέσο freon (split,VRV,VRF)

Θοδωρής Χατζόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός τ.ε. - Ψύξη Εξασφαλίζουν πλήρη αυτονομία ανά ιδιοκτησία και ανά χώρο και καταναλώνουν ενέργεια μόνο για τους χώρους που επιθυμούμε εμείς να θερμάνουμε ή να κλιματίσουμε καθώς διαθέτουν συμπιεστές inverter, οι οποίοι λειτουργούν με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ακόμα και σε συνθήκες μερικού φορτίου, με πολύ χαμηλή ζήτηση.

Είναι συστήματα κλιματισμού υψίστης τεχνολογικής στάθμης που η λειτουργία τους είναι πολύ οικονομική και ταυτόχρονα παρέχουν εξαιρετικές συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας.

Ψύξη με νερό (FAN COIL)

Tα συστήματα αυτά ψύχουν (ή θερμαίνουν) τους χώρους μόνο με την άμεση μεταφορά ψύχους (ή θερμότητας) από το νερό που παρέχεται στον αέρα που κυκλοφορεί.

Ψύξη με αέρα (ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ)

H ψύξη μπορεί να εξασφαλιστεί από το ίδιο ρεύμα αέρα, είτε σε όλο το κτίριο είτε σε μια ιδιαίτερη ζώνη, δηλαδή σε χώρο που απαιτεί ανεξάρτητος θερμοστάτη.

Ενδοδαπέδια ψύξη (ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ)

Όταν αναφερόμαστε στην έννοια του δροσισμού, εννοούμε ότι μετατρέπουμε το δάπεδο κάθε χώρου σε μια τεράστια ψυχρή επιφάνεια. Αυτό το πετυχαίνουμε με την διανομή ψυχρού νερού μέσα από τις σωληνώσεις της ενδοδαπέδιας ψύξης. Η ενδοδαπέδια ψύξη αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο ψύξης - δροσισμού των, κατοικιών, σχολείων, κλειστών γυμναστηρίων, εκκλησιών, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείων, βιομηχανικών χώρων παραγωγής και αποθήκευσης προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και ευχάριστη απόδοση.